Do it Yourself: Psie Przysmaki. Przepis na tort z polewą

Poradnik dobrego żywienia

Świętujesz rocznicę urodzin lub adopcji swojego psa? A może planujesz urządzić małe psie przyjęcie i chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego? Przepyszne ciasto z dwoma rodzajami mięs, w całości wykonane ze zdrowych produktów, z dodatkiem warzyw i owoców, jest idealne na wyjątkowe okoliczności.

Tort nie tylko prezentuje się wspaniale, ale także zadowoli nawet wybredne, psie podniebienia.

Składniki
Ciasto:
400 g kaczej wątróbki
65 g mąki owsianej
1 jajko
¼ buraka
Polewa:
100 g filetu z piersi indyczej
¼ średniego selera
2 kopiaste łyżki płatków owsianych 
truskawki do dekoracji
Przygotowanie: ok. 30 minut. Pieczenie: 55 minut w temp. 150˚C.
Porcja na mniejszą formę tortową.
 


Przygotowanie ciasta
Połowę wątróbki pokroić w małe kawałki, ok. 1 × 0,5 cm. Drugą połowę zmiksować blenderem na gładką masę. Buraka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połączyć wątróbkę (masę i kawałki), buraka, mąkę i wbić całe jajko....

Artykuł jest dostępny dla zalogowanych użytkowników w ramach Otwartego Dostępu.

Jak uzyskać dostęp? Wystarczy, że założysz bezpłatne konto lub zalogujesz się.
Czeka na Ciebie pakiet inspirujących materiałów pokazowych.
Załóż bezpłatne konto Zaloguj się

Przypisy